Bratuškin “sežig na grmadi” za ustvarjen videz demokracije

15. Okt 2014 08:33

alenka_bratusek_zagovorS padcem ge. Alenke Bratušek je bil ustvarjen videz demokracije, v resnici pa je velik pomp zakril resnično velike probleme; namreč, da bodo imeli ključne resorje v Evropski komisiji v rokah predstavniki korporacij in njihovi lobisti, ne pa predstavniki državljanov. Velik problem je, da državljani nimamo nikakršnega vpliva na izbiro najpomembnejših predstavnikov EU. Zato nam bodo vladali lobisti in lastniki velikih korporacij, je prepričan Rok Kralj.

Piše o tem, kako se je slovenska, pa tudi evropska, javnost bolj osredotočala na sago okrog kandidature, zaslišanja in končnega padca samooklicane slovenske kandidatke za komisarski položaj Alenke Bratušek, medtem ko so nam skorajda “prodali” prostotrgovinske sporazume TTIP, CETA in TISA, ko so na komisarske položaje ustoličili druge resnično sporne kandidate, itd..

Pri tem pa je resničen problem, da dejanski vzvodi oblasti v EU delujejo povsem mimo državljanov, evropski parlament pa je zgolj fasada demokracije, brez realnega vpliva. Zato pa je tako velik užitek nekoga “skuriti na grmadi”, da se bolje počutijo tako ljudstvo kot njegovi “predstavniki”, je prepričan.

Morda pa je globoko “spodaj” zakopan še en problem, namreč da je ga. Alenka Bratušek ženska, še pripomni bloger.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]