Bratuškova poenotila Slovence

13. Okt 2014 09:03

abratsekBrutalen konec bliskovito vzpenjajoče se politične kariere Alenke Bratušek je tema, ki je Slovence najbolj zaposlovala v minulem tednu.

Nekateri komentatorji ob neuspehu Bratuškove narodu očitajo zlobno privoščljivost iz čiste fovšije, spet drugi pa opozarjajo, da ne gre za vovšijo, ampak občutek za to, kaj je prav in kaj narobe – Slovenci so vedno znali izkazati spoštovanje tistim, ki so svoje karierne uspehe prigarali pošteno in s trdim delom, medtem ko povzpetnikov in komolčarjev ne marajo, sploh ne nesposobnih.

**
O tem, da je skupno sovraštvo do Bratuškove poenotilo Slovence, pa v svojem blogerskem zapisu piše tudi Stric Marc.

Bloger ugotavlja, da so analitiki njen nastop ocenili kot soliden, le da se je preveč zapletala, ponavljala in lovila pri konkretnih vprašanjih. A bloger te analitike primerja z butalci, ki ne poznajo problema skupne energetske politike v Evropi. Prepričan je, da Bratuškova zaradi različnih interesov iz ozadja ni mogla biti bolj konkretna. Odkriti odgovori bi po njegovem sprožili predčasne zaplete in nacionalne konflikte.

Prepričan je, da je slovenska reakcija na kandidaturo Bratuškove Sloveniji v EU naredila slabo uslugo, in da bomo v predsedniku EK Junckerju posledično dobili sovražnika namesto zaveznika.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]