Bratuškova ponuja novo rešitev, prepustimo upravljanje tujcem

29. Avg 2013 14:44

Primer GGM je le na zelo bizaren način pokazal to, kar vemo že dolgo. Da s premoženjem države delamo kot svinja z mehom. Da je primarno namenjeno zadovoljevanju zasebnih interesov tistim, ki se uspejo preriniti do korita, je prepričan poslanec Marko Pavlišič.

A, kot je prepričan, še vedno v globini slovenske duše tli prepričanje, da ni prav, da prodamo in to opravičujemo z argumenti, kot so naprimer “prodamo lahko le enkrat”, “na svojem svoj gospod” in “tujega nočemo, svojega ne damo”. Je pa res, kot je prepričan Pavlišič, če bi bili priča dobremu upravljanju debat o privatizaciji sploh ne bi bilo. Še več, upravljanje bi postalo slovenski izvozni artikel.

Očitno pa je spoznanje, da slabo upravljamo, končno postalo sprejemljivo. In premierka Bratuškova ponuja novo rešitev, prepustimo upravljanje tujcem. A kot opozarja Pavlišič se je potrebno tukaj tudi nečesa zavedati. Nihče, ne bo prevzel upravljanja, in pri tem jamčil nekega spodobnega donosa, prav tako pa pri takšnem upravljanju, gre za zaupanje. Zaupaš upravljalcu, da je pošten in sposoben.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]