Bratuškova ravno zaradi včeraj pokazanega idealna kandidatka?

7. Okt 2014 08:19

alenka_bratusek_zagovorPo včerajšnji farsi ob zaslišanju Alenke Bratušek za podpredsednico Evropske komisije, ko je praktično tri ure ponavljala iste odgovore, ko ni podala niti enega konkretnega odgovora in ko se je celo pri poslušalcih zaslišanja pogostokrat naselil tisti nelagoden občutek, ko je človeku nerodno samo ob poslušanju nekoga drugega, naj bi bilo danes znano mnenje pristojnih organov, ki so opravili zaslišanje.

Kakšno le-to bo je verjetno jasno, bolj bo zanimivo slišati kaj bodo pristojni organi predlagali. Morda celo menjavo kandidatke?

Toda na drugi strani je potrebno opozoriti na neko druge pomembne stvari in vprašanja, je prepričan bloger Monfalcone.

Zakaj AB tako pomemben položaj in resor, čeprav vsak ve, da niti nima dovolj znanja in širine, niti ni dokazana osebnost, ki bi se znala iti politiko na najvišjem nivoju. Ali pa morda ravno zato?

Komu boš zaupal pomemben resor, kjer nočeš da gre kaj proti tvoji volji? Vsekakor tistemu, ki nima svoje volje, ki nima svoje vizije in principov od katerih ne bo odstopil.

Zakaj bi Juncker ali kdorkoli tvegal v času zaostrenih odnosov z Rusijo in tja postavil nekega Nemca, ki bi zaradi dejanskih interesov svoje močne države lahko uveljavljal neko drugo politiko in povzročal konflikt znotraj komisije…

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]