Čas je za odhod ministra Gašperšiča

3. Avg 2016 13:23

Nedavno so v časopisu Finance objavili članek o tem, kako naj bi se Luka Koper ukvarjala predvsem sama s sabo medtem, ko naj bi konkurenca v Trstu delala. Nažalost pa naj bi v članku, kot trdi bloger Cinik, zamolčali kar nekaj stvari.

Kot med drugim piše se v Luki Koper dejansko ukvarjajo s sabo in predvsem z njihovim osnovnim delom, natovarjanje in raztovajanem ladij ter odpremo blaga. Na srečo jih trenutno nihče ne moti. Vlada je namreč odšla na dopust. Pretekli upor v Luki pa ni zmanjšal števila ladij, čeprav so nekateri šlogarsko napovedovali prav to.

Kaj pa se dogaja v Trstu? Zgradili so nov želežniški vhod na njihov kontejnerski terminal in s tem omogočili povečanje kar za 40% prevozov kontejnerjev. In to za stroške nekaj več kot milijon evrov. Zakaj Finance niso napisale koliko bo stalo približno 1,5 km t.i. izvlačnega tira – ki ne bo prinesel nobenega povečanja prevozov – do izgradnje 2. tira. Strošek je astronomski in v “režiji” SŽ.

V Trst oz. celi Italiji so, da bi povečali konkurenčnost njihovih pristanišč, z dekretom zmanjšala število luških uprav s 24 na 15 in vse luške uprave tudi kadrovsko zmanjšala. Italija pač bolje ve kakšna je konkurenčna prednost Luke Koper kot vsi naši ministri vključno s Cerarjem skupaj… več zamolčanih podatkov v zapisu.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]