Če je uspelo Donaldu, mora tudi nam?

15. Nov 2016 08:05

Po zadnji anketi je z delom vlade nezadovoljnih skoraj dve tretjini vprašanih, z delovanjem opozicije pa skoraj tri četrtine, kar že nakazuje, da tudi v Sloveniji očitno obstaja prostor za drugačnega politika tipa, ki niti približno ne bo M. Cerar, bolj Donald Trump.

Nekaj v tej smeri se je sanjalo že na kongresu ene od pomladnih strank. Bi – teoretično – lahko postal Tonin naš Trump in Novakova – Melanija? Dvomim! Praktično se namreč dogaja nekaj drugega: desni volivci so postali zaradi nerazumnega krega med obema največjima strankama zmedeni, negotovi in celo jezni.

Še zmeraj ne vem točno, kaj so mislili v Novi Sloveniji, ko so v Mladini o Janši govorili kot o ranjeni zveri? Kdo in zakaj ga je v najtežjih trenutkih razglašal za politika v zaporu? Prav tako se – če bi bila v njihovi koži – ne bi preveč hvalila z Zakonom o prikritih grobiščih.

Igor Završnik je ob tej hvali stvarno dodal, da prikrita morišča še zmeraj obstajajo brez obsojenih morilcev. Mar bodo čez 50 let zanamci mislili, da so se žrtve same umorile? Po drugi strani tudi v SDS niso brez greha, saj nenehno netijo ogenj, namesto da bi politično modro umirjali žogice … več (piše: Milena Miklavčič).

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]