“Če mora Slovenec plačati vstopnino, najprej pljuva, potem pa pokliče “prijatelja”, da mu zrihta zastonj vstopnico.”

17. Jul 2017 13:34

Gre pri tem za varčevanje ali mogoče za fehtarjenje, zastonjkarstvo, koristoljubje? Mnogi bi se strinjali, da gre bolj za slednje. A to je v Sloveniji že nekakšna folklora, ko gre za večje prireditve, kjer je potrebno za vstopnico odšteti malo več kot simbolično vstoto evrov.

Enako usodo je letos doživljal tudi najstarejši slovenski festival Pivo in Cvetje v Laškem, kjer so po desetletjih brezplačnega vstopa letos “šokirali” obiskovalce z vstopnino 15 evrov za udeležbo na enem dnevu festivalskega dogajanja.

Ljubitelji festivala so bili nad odločitvijo organizatorja ogorčeni, po pričevanju prisotnih, pa naj bi se tovrstna poteza dodobra poznala tudi na številu obiskovalcev.

A vsakomur, ki celotno sliko festivala pozna nekoliko podrobneje, bi moralo biti jasno, da brezplačni “vozni red” tako velikega dogodka ne more trajati v neskončnost. Razvoj prireditve, ki pripelje v mesto z malo več kot 3000 prebivalcev 50 bendov z vseh koncev sveta in 100.000 obiskovalcev, zahteva pošteno in pravično porazdelitev med vse, ki od tega nekaj imajo… podrobnosti o slovenskem odporu plačevanja vstopnic pišejo na blogu KaKa – kako komuniciramo?

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]