Cerarjevo pismo

16. Mar 2018 13:23

S predsednikom vlade sva se v torek dopoldan pogovarjala v njegovem kabinetu v šestem nadstropju vladne zgradbe.

Miro Cerar je bil primerno nerazpoložen, zaradi ponovne prekinitve pogajanj s sindikati, se je pripravljal na sejo svojega kabineta in še posebej na točko dnevnega reda s povsem vsakdanjim, skorajda dolgočasnim naslovom, pismo Evropski komisiji.

Zaupen dokument je vlada, pred tednom dni, že obravnavala, dobila zanj potrebno politično in parlamentarno soglasje, včeraj so ga imeli ministri na svojih mizah drugič. Seveda nas že samo dejstvo, da bo pismo poslano z naslova slovenske vlade, v povsem zadostni meri prepriča, da njegova vsebina, ne more slediti najvznemirljivejšim pismom evropske literature, kot sta v Kierkegaardovem Dnevniku zapeljivca, v katerih Johannes piše Kordeliji o duši, ki vre, kakor razburkano morje v viharju strasti.

Dolgotrajna, zelo natančna in pred vsiljivimi očmi ter ušesi skrbno varovana priprava pisma o pravnih postopkih proti republiki Hrvaški za implementacijo arbitražne sodbe dokazuje, da ne gre za morebitno običajno korespondenco. Že najava pisma, ki bo danes odposlano predsedniku Evropske komisije, je pokazala na vse nelagodje naslovnika in željo, naj si pošiljatelj morebiti le premisli …piše Borut Šuklje, nekdanji minister za notranje zadeve in veleposlanik v ZRJ, danes pa mednarodni svetovalec za področje jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]