CHF krediti – kot če bi namesto kreditov prodajali orožje

23. Jan 2015 07:51

chf_eurV zadnjih dnevih je odločitev švicarske nacionalne banke dodobra pretresla svetovne finančne trge, kakor tudi popolnoma navadne posameznike, ki so se pred leti zadolžili v švicarskih frankih.

Med slednjimi se je znašel tudi bloger FosFos, ki svoje videnje situacije in dogajanje pred lansiranjem tovrstnih kreditov, kakor tudi trenutne reakcije, opisuje v tokratnem zapisu.

Med drugim zapiše, da “finančni strokovnjaki sedaj opisujejo, kako so že leta nazaj širili vero, kako se je potrebno zadolževati, v isti sapi pa povedo, da so jih grde, grde stranke stisnile ob zid in od njih naravnost zahtevale CHF kredite. In oni reveži, čeprav so se tako branili in tako močno opozarjali na morebitne tečajne rizike, so klecnili in izgubili boj in morali pod prisilo trga prodajati CHF kredite… Vaša pokončnost in hvala je identična, kot če bi namesto kreditov prodajali orožje, pa čeprav ste popolni pacifisti. Ste že pozabili, da ste od teh prodanih kreditov potegnili plačo in tudi bonuse in variabile?”

Obregne pa se tudi ob posameznike, ki se sedaj naslajajo ob nesreči sosedov, že samo zato, ker obstaja možnost, da gre sedaj le tem končno slabše, kot njim samim. Ob tem mu ne gre v glavo, kako je ta narod s tako izrazito sovražnostjo do uspeha sočloveka sploh uspel preživeti vse do danes.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]