“Cinkarna bo pobila vse Celjane”

9. Dec 2014 13:23

cinkarna_celje_nova_staraPoročilo o okoljskem pregledu lokacij Cinkarne Celje, ki ga je pripravila družba Environ Poland, je pokazalo zaskrbljujoče ugotovitve. Ne le področje stare Cinkarne, ekološka bomba naj bi bilo tudi področje “nove” Cinkarne, kjer naj bi se nahajalo na stotisoče kubičnih metrov onesnažene zemlje in nevarnih odpadkov.

Analizirane vrednosti nevarnih rakotvornih težkih kovin in ostalih strupenih snovi v posameznih vzorcih so tako alarmantne, da so ukrepi za preprečitev onesnaževanja okolja nujni.

Bloger Iztok Gartner, ki naj bi pred leti že sam raziskoval omenjeno zgodbo in opozoril na nevarnost, je ob ugotovitvah ogorčen.

Res mi ni jasno, zakaj skozi vsa ta leta nihče ni storil nič konkretnega, da bi preprečil katastrofo. Vedno znova se čudimo novim ugotovitvam, ki so dejansko že stare in bi morale že zdavnaj sprožiti rdeči alarm. Če odgovornost nosi tudi župan Bojan Šrot, bi se moral od sramote ugrezniti v zemljo in nemudoma podati svoj odstop. Vsi krivci za Cinkarno bi morali v arest, država pa je dolžna dati odškodnine vsem, ki so zboleli zaradi onesnaženja, med drugim zapiše Gartner.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]