Damjan Murko noro in neposredno nastavil ogledalo predsedniku Borutu Pahorju

16. Jun 2017 10:22

Samooklicani štajerski slavček in mojster samopromocije Damjan Murko je pred dnevi napovedal, da se podaja v boj za predsedniški stolček. Pri tem seveda ne gre dvomiti, da je to le še ena Murkova samopromocijska poteza.

Njegov vstop v predsedniško bitko, kakor tudi nekaterih drugih najavljenih kandidatov, pa mnogi vidijo kot nekakšen odsev načina predsednikovanja Boruta Pahorja.

Komentar na dogajanje je podal novinar Tomaž Celestina:

Tole pa zdaj res postaja zanimivo. Govorim o prihajajočih predsedniških volitvah in do zdaj znanem naboru tistih, ki bi se jeseni radi pomerili za naklonjenost in poklonjeno neposredno voljeno funkcijo predsednika države. Ne bom govoril o pristojnostih, ne bom govoril o prejkone protokolarni vlogi te funkcije (ker to ne drži), vznemirja me že misel, kako bodo potekala jesenska soočenja med kandidati.

In piko na celotnemu cirkusu je dodala napoved, da se namerava na volitve podati tudi “štajerski slavček” Damjan Murko.

Tako noro in neposredno nastavljenega ogledala si najbrž aktualni predsednik Borut Pahor, ki si želi lagodnega sprehoda do drugega mandata, najbrž res ni želel ali hotel videti. Murko namreč pooseblja vse tisto, v kar se je v marsičem žal sprevrgel prvi Pahorjev mandat, pa tu nikakor nočem zmanjševati pomena nekaterih potez, s katerimi je postregel aktualni predsednik… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]