DNCLeaks teorija zarote: za afero stojijo Rusi

26. Jul 2016 13:23

Wikileaks je pred dnevi objavil skoraj 20 tisoč e-mailov, ki so si jih med seboj pošiljali člani demokratskega nacionalnega kongresa in strankarski funkcionarji, ter iz katerih je razvidno, da je stranka vseskozi ovirala ali vsaj bila negativno nastrojena proti Berniju Sandersu.

Izkazalo se je tudi, da vsaj del ameriških medijev deluje pod povelji vodstva demokratske stranke, kar nam pomaga razumeti, zakaj so Sandersa na začetku skorajda ignorirali. Glede na to, kako v tem trenutku ameriški mediji skušajo vso zadevo prikriti, je to še en dokaz več, da v ZDA resnično ne obstaja svobodna četrta veja oblasti.

Poleg vsega je Hillary Clinton, zaradi afere odstopljeno predsednico demokratske stranke Debbie Wasserman Schultz, skoraj takoj zatem nagradila z zaposlitvijo v svoji kampanji.

Kot piše Sašo Ornik Jin so demokrati našli krivca v Rusih. Na strežnik naj bi namreč vdrli ruski hekerji. Medtem pa se verjetno večina Sandersovih volivcev, ki jih je Clintonova žele zvabiti na svojo stran, že obrača k drugim kandidatom, tudi Trumpu.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]