Dokler bo desnico vodil Janša, levico pa vsak dan drugi nadebudnež bo stanje ostalo nespremenjeno

31. Mar 2015 13:23

politicni_bojV vsaki splošni lakoti se pojavi kanibalizem. V vsaki gospodarski krizi se pojavi finančni kanibalizem. Nobenega dvoma ni več, da je bila Slovenija v zadnjih petih letih splošne gospodarske krize tarča kanibalističnih kapitalskih apetitov.

Slovenija je zaradi svoje drugačnosti od že povsem kolonializiranih dežel stalna tarča dveh svetovnih plenilskih mrež, ki se prepletata, bančno-kapitalske in vatikansko-kapitalske, slovenska politika pa se ni sposobna upreti tem pritiskom in na tej naši nacionalni barki, ki je primorana pluti s svetovnim kapitalskim tokom, za lastne potrebe in po naših interesih oblikovati notranja družbena pravila, piše Emil Milan Pintar.

V nadaljevanju dokaz za to najde v nekaterih aktualnih dogodkih in nezmožnosti sobivanja politične levice in desnice.

Zdi se, kot med drugim zapiše, “da je v naši polpretekli zgodovini samo za trenutek zasijalo upanje na to sobivanje politične desnice in levice: ko je hotel g. Pučnik oblikovati socialdemokracijo po evropskem vzoru. Poskus je bil ekspresno zatrt na obeh straneh: na desnici je g. Janša s strankarskim državnim udarom odstranil g. Pučnika, na levici se je z odstranitvijo g. Kučana začelo obdobje “vladavine nepomembnežev”. Od tu dalje smo ponovno obsojeni na razklanost.”

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]