Drogiranje za boljše rezultate v službi

23. Okt 2018 14:13

Ne preseneča, da sta Bill Gates in Steve Jobs eksperimentirala s psihotropnimi substancami, saj sta odraščala v času ameriških hipijev. Kot če bi odraščala na Wall Streetu in nikoli ne bi videla cigare in kokaina. Zahodni poslovni model neoliberalnega kapitalizma je uspel na drogah, prirejenih za zahodni trg.

Če ob žvečenju listov koke domačini lažje prekopavajo težko hribovsko zemljo in premagujejo nadmorsko višino, je snifanje kokaina nekaj drugega – spremeni vas v sebični in naduti stvor, ki z lahkoto za svojo najljubši hotel in najdražjo prostitutko požene na cesto tri tovarne in pet hotelov. Ker lahko. Moč kokaina torej postane tiranska in nima ničesar več skupnega z listi koke. Tako smo uspeli svete rastline spremeniti v kelihe obupa milijonov ljudi.

Hollywood in popularna glasba sta že od samega začetka slavospev drogam, razvratu in zabavam. Le redkokdo se pritožuje – na začetku. Sledijo klinike za odvajanje ali zgodnje tragične smrti. Osebni pekel odvisnosti in skrajne stiske družine niso pogosta tema industrije zabave.

Če industrija zabave sodi v »neobvezen« prosti čas, kjer lahko plešete zadeti od MDMA, ali pobirate smeti, po želji, je nekaj drugega, ko droge postanejo »skrita« pot do uspeha v poslu. Wall Street in kokain sta razvpita, manj pa je znana uporaba mikrodoz LSD-ja, zato da so zaposleni manj prestrašeni in bolj ustvarjalni. Uslužbenci se hvalijo, da našli »recept« za svoj delovni zagon. Kot poročajo klinični psihologi mikrodoziranje s psihedeličnimi substancami praviloma, ne povzroča halucinacij, temveč poveča »koncentracijo, čustveno zadovoljstvo in domišljijo« … več (piše: Zdravo Slovenija). 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]