Dvoličnost na delu v odnosu do vojn v Ukrajini, Gazi, Siriji, Iraku

27. Jul 2014 17:17

foto68Na obrobju Evrope in njeni neposredni bližini ta čas poteka kar nekaj vojn interpretacije dogajanj v katerih pa so zelo različne in odvisne predvsem od interesov zahodnih sil v posameznem regionalnem konfliktu.

Jin se osredotoča predvsem na stališče Zahoda in poročanje Zahodnih medijev, ki je po njegovem dvolično, saj različno obravnava ceno človeških življenj.

“Življenja enih ljudi so vredna več kot življenja drugih. V operacijah ukrajinske vojske v vzhodni Ukrajini je umrlo že mnogo civilistov. Poročila o bombardiranju mest in vasi so pogosta. Mislite, da bo zaradi tega kakšen ameriški politik ukrajinsko oblast posvaril, naj pazijo kaj počnejo? Zagrozil s sankcijami? Seveda ne bo, saj to ne bi bilo v njihovem interesu. Še na pokol v Odesi se nobeden ne spomni več,” opozarja bloger.

“Zahodna politika, tako kot politika vsepovsod po svetu, ima svoje interese in človeška življenja so le drobiž, s katerim se igrajo,” še piše Jin in dodaja, da Obama ni nič boljši od Putina ali da je Asad boljši od Netanjahuja.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]