EU kolonializem: Si bogate severne države podrejajo vedno bolj osiromašen jug?

26. Feb 2013 08:02

Socialna vrenja v južnih državah EU so vedno pogostejša ter masovna in prav nobenega dvoma več ni, da režimi v državah Portugalske, Španije, Slovenije, Madžarske, Romunije, Bolgarije in Grčije ne obvladujejo razmer in se zatekajo k vedno hujšim represivnim ukrepom nad lastnim ljudstvom.

Plagiator se glede na trenutno stanje sprašuje, kako dolgo lahko združena EU še vzdrži tako katastrofalno naraščajoče poglabljanje razlik med bogatim, razvitim in privilegiranim severom ter izropanim in vedno bolj siromašnim  jugom.

Po blogerjevem mnenju namreč razlike niso nastale zaradi večje delavnosti, discipline in organiziranosti državljanov severnih držav napram ležernemu in flegmatičnemu pristopu prebivalcev mediterana, ampak meni, da je razviti sever EU  v preteklosti s svojo finančno in gospodarsko politiko potisnil v kolonialni odnos celoten jug ter si ga v popolnosti podredil.

V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, zakaj so severne evropske države praviloma gospodarsko uspešnejše od južnih).

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]