Mar FDV res proizvaja novinarske ideološke opranoglavce?

15. Jan 2015 13:23

foto1199Predvsem pri tistih, ki se štejejo na desni pol slovenske politike, prevladuje miselnost, da FDV proizvaja opranoglavce. Pred dnevi se je te teme lotil tudi Uroš Urbanija, ki je v Časniku naslovno trditev skušal argumentirati z odnosom oziroma razumevanjem partizanstva in domobranstva s strani novinarjev.

Sašo Ornik Jin se z Urbanijo sicer strinja v delu njegovega teksta v katerem piše, da pri slovenskih novinarjih ne gre ne za cenzuro, ne za samocenzuro, ampak pišejo in poročajo v skladu z že ustvarjenim pogledom na svet.

“Toda potem gre Urbanija naprej in se ozre na FDV, kjer so ‘večino “cenzorskega” dela med izobraževalnim procesom’ že opravili. Ko to preberemo, dobimo občutek, da je FDV tovarna, ki v svet bruha vojsko levičarskih klonov… Povedo nam te besede tudi veliko o pretirani navezanosti ljudi, kakršen je Urbanija, na zgodovino. Domobranci in partizani povsod.”

Bloger dodaja, da so očitno partizani in domobranci velika rana slovenske desnice, ki se identificira s poraženci, iz tega poraza pa nikakor ne zna ustvariti zmage.

Sicer pa sam, kot nekdanji študent FDV, trdi, da je večina študentov že prvi dan imela svoje poglede na svet in da so bili ti večinsko bolj napredni, levičarski, socialdemokratski, ipd.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]