Feministke zminirale festival ženstvenosti Femme Feminite

9. Mar 2015 08:03

zenske“Obudimo, za začetek, tisto pravo žensko, samo za nekaj dni. Samo toliko, da v ženskah in družbi zopet zaveje veliko čustev, veliko ljubezni, veliko lepote, veliko nasmehov, mehkih gibov, veliko srca – da v družbi zaveje in počasi vzklije zopet ženstvenost v vsej svoji milini in veličini,”

S temi osebami so organizatorji ženske in dekleta vabili na festival Femme Feminite v Cankarjev dom, ki naj bi “samo za nekaj dni” v ospredje postavil žensko v prvinskem pomeni besede.

A s festivalom ne bo nič, saj so zgrožene feministke, večinoma profesorice z doktorskimi nazivi iz znanih družboslovnih fakultet, v ostrem pismu od vodstva Cankarjevega soma zahtevale, da festivalu odpove gostoljubnost.

Njihovo pismo naj bi odločilno vplivalo na ponujene pogoje izvedbe festivala, ki so se zaostrili do te mere, da so organizatorke morale festival ženstvenosti odpovedati.

“Da so radikalne feministke in zagovornice istospolnih dosegle odpoved festivala Femme – Féminité v Ljubljani je res jasen znak, kako jim je sprejetje novega zakona o družinskih razmerjih dalo krila. Si lahko mislite, kako lahko en ubogi festivalček, ki ne omenja lezbijk in govori o ženstvenosti drugače kot si moškinje (tako preprosto po Vodebu) predstavljajo, moti? Kar ne morem verjeti …” se nad tovrstnim agresivnim posegom v pravice drugače mislečih zgraža Jože Bartolj.

“Ampak ta praksa se bo nadaljevala, kaže pa tudi, kako se bo delovalo v prihodnje. Smo na poti v novo državno zapovedano ideologijo,” še dodaja bloger.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]