Gašper Tič in njegova tragična smrt: mrtev ali žrtev?

21. Jun 2017 13:23

Tragična smrt igralca Gašperja Tiča še vedno buri duhove. Mirko Mayer pa se ob tem sprašuje, ali vam novinarji sploh še smejo ponuditi možne odgovore. Sploh še lahko sprašujejo v tej smeri?

Ko je sam slišal za igralčevo smrt, ni mogel mimo vprašanja, kaj počne 44-letni oče dveh otrok sredi noči z 20-letnikom v praznem stanovanju na Trubarjevi? In zagotovo ste se številni spraševali isto.

vam novinarji sploh še smemo ponuditi možne odgovore? Sploh še Novinarski kodeks je glede poročanja o javnih osebnostih jasen: “Pri poročanju o javnih osebnostih in tistih, ki želijo dobiti moč in vpliv ter vzbujati pozornost, je pravica javnosti do obveščenosti širša.”

Novinar se zato sprašuje, ali naj vam v konkretnem primeru zamolči informacije o prisotnosti droge za posilstvo? Sme vsaj citirati 20-letnega storilca, ki se brani z izjavo, da je za nož prvi prijel pokojni? Kje so meje?

Gašper Tič je bil brez dvoma pustil pečat v slovenskem kulturnem prostoru. Pri svojem delu je ustvaril ogromno kvalitetnih del in za vedno nam bo ostal v spominu kot izjemen umetnik. Javnost pa ima po mnenju blogerja pravico vedeti, ali je znani slovenski igralec, ob tem, da je tragično mrtev, res tudi žrtev.

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]