“Glavnino pripravila že prejšnja vlada pod vodstvom dr. Janeza Šušteršiča”

16. Dec 2013 08:17

pavlisic_markoPrejšnji četrtek smo dobili dolgo pričakovane rezultate obremenitvenih testov slovenskih bank. Poslanec koalicijske DL Marko Pavlišič meni, da je po vseh špekulacijah in pretresih, ki so se dogajali, potrebno priznati, da je vlada svoj del oddelala odlično.

Pravi, da so nas v bistvu tako dobro preparirali, da bi tudi miljarda ali dve več bili sprejeti brez pripomb. Pri vsem skupaj pa je jasno, da se večini niti ne sanja kaj pomeni miljarda več ali miljarda manj. Pred tednom se je namreč govorilo o pripravljenih 4,7 miljardah, sedaj pa rabimo “le” 3. Ostaja, če temu lahko tako rečemo saj je denar sposojen, torej še 1,7 miljarde.

Zanimiv je tudi, kot še med drugim piše, del okoli prenosa na slabo banko, ki je tržno vrednoten na 1,676 miljarde in za toliko bodo banke tudi dobile obveznic DUBT, za katere jamči država. Ob tem pa poslanec poudarja, da je glavnino pripravila tako že prejšnja vlada pod vodstvom dr. Janeza Šušteršiča, ki je uspel pripraviti vse potrebno. V zapisu razkriva tudi kaj nas čaka sedaj in kaj je potrebno še storiti.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]