Scenarij, ki nas čaka je slabši od Trojke

16. Dec 2013 10:26

pomoc_slovenijaSlovenska država bo za kritje bančne luknje odštela okoli 4.8 milijarde evrov in ker je ta denar zagotovila preko depozitov in izdaj obveznic, tuje pomoči za sanacijo bančnega sistema najverjetneje ne bo potrebovala.

Pa je ta rešitev za Slovenijo res boljša od tega, da bi si denar izposodili iz novoustanovljenega evropskega solidarnostnega mehanizma (ESM) po 0.5% obrestni meri in brez upoštevanja posojila v javnem dolgu države?

Miha M. je prepričan, da smo izbrali slabšo možnost. Vlada se je tako odločila, ker ni pripravljena sprejeti nekaterih pogojev, ki pridejo z zaprosilom, a bloger izpostavlja, da gre za stvari, ki bi jih Slovenija za lastno dobro tako ali tako morala narediti.

Tako pa nas bodo: “Reševali  ljudje, ki ne upajo oziroma ne morejo urediti razmer v javnem sektorju. Tisti, ki so že večkrat neuspešno poskušali privatizirati podjetja v državni lasti. Tisti, ki namesto ukrepov, ki bi zadržali najboljše kadre, te še hitreje prisilijo, da se zaposlijo v tujini,” opozarja Miha in izraža strah: “da bomo spet obsojeni na nove poskuse ureditve razmer; pri tem bo pa tudi ostalo.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]