Gospa premierka, a je ljudstvo res tako neumno?

12. Nov 2013 08:49

“Ti ješ meso, sam otepam zelje in v povprečju oba uživava segedin golaž,” je star slovenski rek in prav tega se je včeraj v Državnem zboru poslužila premierka Bratuškova pri opravičevanju novih davkov za polnjenje proračuna.

Le 8 evrov namesto 30 evrov na mesec bomo po milosti gospe in njene vlade plačali več davka, kot bi ga, če bi sprejeli krizni davek, je spretno uporabila star marketinški trik ter obenem povprek udarila še s socialistično uravnilovko.

“Verjetno je verjela, da bo ljudstvo, ki pri slovenskih oblastnikih upravičeno ne velja za posebej brihtno, to še najbolje sprejelo,” njen manever komentira Plagiator ter dodaja: “Matematika in njena sestra dvojčica statistika pa sta lahko tudi zelo neusmiljeni. Le slediti je potrebno njunim zakonitostim ter ne nasesti manipulacijam  z njunimi sporočili.”

Drugi ne preveč težko spregledljiv manever pa je vezanje zaupnice na koalicijsko usklajen proračun, kar je približno tako, kot da bi jo vezala na to, da je Zemlja okrogla, se je posrečeno izrazil opozicijski poslanec. S tem bo navidezno izpolnila obljubo z začetka mandata, brez da tvega košček blata na čeveljcih. (foto: wikipedia).

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali bi sami podprli zaupnico premierki Alenki Bratušek)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]