Gospod minister Metod Dragonja, kaj je z vašo obljubo o zmanjšanju zaposlenih za tretjino?

7. Apr 2014 13:23

vlada_wikiMedtem ko Bratuškova s svojo ekipo išče rešitve za krpanje proračunske luknje, Slovenijo pa na vseh segmentih pesti nemalo težav, se poraja vprašanje ali se vlada reševanja Slovenije loteva na pravem koncu.

Emil Milan Pintar meni, da so koraki slovenske vlade v večini zgrešeni zaradi česar se država pogreza čedalje globje v močvirje birokratizma in hkratne skorumpiranosti, državni uradniki pa zanemarjajo svoje delo, se medsebojno šikanirajo in blokirajo. Zato ponuja nekaj korakov, ki bi jih po njegovem prepričanju slovenska vlada morala narediti najprej.

Med drugim Pintar v svojih predlogih predlaga, da bi bilo potrebno najprej spremeniti volilni sistem, da bi se samovšečnim vodjem političnih strank omejilo novačenje vodljivih in »zvestih« kandidatov za poslance, po njegovem mnenju bi morali državno upravo tudi sistemsko peljati v smeri strokovne profesionalizacije, odvzeti pravice ministrov, da sami izbirajo državne sekretarje, itd..

Spomni pa tudi na obljubo na katero je minister za gospodarstvo Metod Dragonja kar pozabil. Ena izmed njegovih obljub ob prevzemu funkcije je namreč bila, da bo število zaposlenih na gospodarskem ministrstvu zmanjšal za tretjino. Od tega zaenkrat ni bilo še nič.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]