So bili v Grahovem domobranci ponovno zlorabljeni?

7. Apr 2014 14:52

foto618V Grahovem je včeraj potekala slovesnost ob blagoslovu in razgrnitvi spomenika pobitim domobrancem (med padlimi je bil tudi slovenski pesnik France Balantič), na kateri se je zbralo nekaj sto ljudi.

Slovesnosti so se udeležili tudi nekateri politiki, med drugim predsednik SDS Janez Janša, predsednica NSi Ljudmila Novak, predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, evropski poslanec Lojze Peterle, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, predsednik sveta SDS France Cukjati in nekatere opozicijske poslanke ter poslanci.

Medtem ko nekateri menijo, da si žrtve bratomorne tragedije v 2. svetovni vojni ne glede na stran zaslužijo pieteto in časten spomin, da druge tovrstni dogodki še vedno razburjajo.

Mednje sodi bloger Plagiator,  ki se mu ob tem poraja kar nekaj vprašanj:

So bili včeraj v Grahovem domobranci ponovno zlorabljeni? Se res moramo še po 73. letih opredeljevati med partizani in domobranci, med zločinskim nacifašizmom in protifašističnimi zavezniki? Zakaj še danes to nasilje nad celotnim narodom ter njegovim trpljenjem in herojskim odporom? Je velika svetovna koalicija zmagovalcev nad nacifašizmom kriva za smrti milijonov Židov, Slovanov in demokratičnim, svobodnim ter pravičnim vrednotam zavezanih pripadnikov drugih evropskih in neevropskih narodov? Komu so v tistih nesrečnih časih slovenski domobranci prodali svoje duše?

Odgovarja v zapisu bloga.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]