Gospod Štefanec – pospravite kovčke, prišla je Šarčeva vlada

21. Sep 2018 07:07

Do dela predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Borisa Štefanca so mnogi zelo kritični. Očitajo mu, da je KPK v času odkar jo je prevzel on popolnoma zvodenela. Takšnega mnenja pa ni nekdanji poslanec dr. Vinko Gorenak, ki se je na to temo razpisal v tokratnem blogerskem zapisu.

Do delovanja Komisije za preprečevanje korupcije – KPK, sem bil tudi kot poslanec Državnega zbora, večinoma kritičen. To še posebej velja za obdobje, ko je KPK vodil Goran Klemenčič, ki je KPK dobesedno izkoriščal za dnevne politične obračune z opozicijo, ki so svoj višek dosegli z znamenitim in sodno padlim poročilom, o premoženjskem stanju vodij političnih strank, zastopanih v takratni sestavi DZ leta 2013, posledica česar je bil tudi padec druge Janševe vlade.

Še posebej kritičen sem bil tudi do imenovanja sedanjega predsednika KPK Borisa Štefaneca, ki je bil praktično do imenovanja na ta položaj, član Jankovičeve PS. Ocenil sem, da bo nadaljeval pristransko politično obarvano delo Gorana Klemenčiča. Toda njegovo delo me je s časom prepričalo v nekaj nasprotnega. Štefanec ni izkoriščal KPK za politične obračune, ampak je več ali manj »sekal« po levih in desnih, dokaj enakopravno, kar sem mu v svojih nastopih v DZ, še v vlogi poslanca, tudi jasno povedal, seveda v smislu pohvale njegovemu delu in ga hkrati opozarjal, da ga bo leva politična oblast, tako ali drugače utišala… več na blogu

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]