DUTB ni delovala nezakonito: gospodarsko ministrstvo odpira vrata novim obvodom Lahovnikovega zakona

3. Nov 2016 09:37

Potem, ko se je pred dobrim mesecem dni razkrilo, kako so na DUTB obšli omejitve višine plač menedžerjev v državnih podjetjih je sedaj ministrstvo za gospodarstvo očitno podprlo dejanja vodilnih v slabi banki in s tem odprl0 vrata novim obvodom Lahovnikovega zakona.

Kot razkrivajo na Pod črto je ministrstvo za gospodarstvo ugotovilo, da plačila direktorjem državnih podjetij, višja od omejitev Lahovnikovega zakona, niso nezakonita, če so izvedena prek tuje podružnice podjetja.

Gerd Rosendahl, Direktor družbe Cimos, d. d., ki je v večinski lasti države, dobi v matični družbi plačo 6500 evrov bruto. Kot so nam potrdili s Cimosa, pa dobi Rosendahl še dodatno plačilo prek nemške podružnice Cimosa, Cimos Germany. Višine tega plačila v Cimosu ne razkrivajo.

Tako imenovani Lahovnikov zakon z uradnim imenom »Zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnostih,« omejuje višino plač direktorjem podjetij v večinski državni lasti… več v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]