Grenak priokus osamosvojitve: “Že takrat sem dojela, da bo ekstremizem dobil krila”

25. Jun 2015 07:07

dan_drzavnostiDanes je dan državnosti. Mineva 24 let od dneva, ko smo Slovenci dobili svojo lastno državo, ki pa je večina takrat ni želela takšne, kot jo imamo danes.

Svojo osebno zgodbo, ki jo je doživela pred 24 leti in je po njenem pokazala v kakšni smeri se bo med drugim razvijala naša država, opisuje blogerka Andromaha.

Tistega dne se je udeležila vsesplošnega veseljačenja. Bilo je, kot opisuje, nadvse lepo, ljudje so bili srečni in veseli, polni upanja na boljšo prihodnost v samostojni državi. A ko je pozno zvečer prišla domov jo je na vratih čakal list papirja na katerem je pisalo  Čefurji raus. Njen mož je namreč Hrvat, ki je v Slovenijo prišel leta pred osamosvojitvijo, ko je bil star sedemnajst let, a je od prvega dneva svoje zaposlitve delal v Sloveniji in kot bik garal, res garal, za podjetje, kjer je delal, pa je nazadnje čefur, in bi bilo bolje, da bi odšel v svoje kraje…

Novo razočaranje sta doživela že naslednje jutro. Kasneje pa se jima je zgodilo še veliko podobnih stvari. Celotno zgodbo si preberite v zapisu bloga.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]