Herbicidna medijska pomirjujočost

13. Avg 2018 06:11

Prejšnji teden je bila v ZDA dobljena zgodovinska tožba proti  zgodovinska tožba proti ameriškemu proizvajalcu semen in pesticidov Monsantu. Nek ameriški vrtnar ga je namreč tožil, ker je zbolel za rakom, ki naj bi ga povzročila uporaba herbicida Roundup, ki vsebuje glifosat. Monsanto mora moškemu plačati 289 milijonov dolarjev. Monsanto sicer še naprej trdi, da glifosat ne povzroča raka zato naj bi se na razsodbo pritožil.

In kakšno mnenje ima o glifosatu Slovenija? O tem piše Boris Vezjak:

Sredi novembra lani sem, kot član in z dovoljenjem Ekološke iniciative Rače, javno zastavil vprašanje Ministrstvu za kmetijstvo, ki ga vodi Dejan Židan, trenutno pretendent za novega predsednika Državnega zbora.

Zgodba je preprosta in trenutno zaradi zgodovinske sodbe proti Monsantu, ki mora plačati 289 milijonov dolarjev odškodnine, tudi zelo aktualna: je glifosat rakotvoren ali ni?

Ameriški porotniki so očitno presodili, da je, stroka je razdeljena, politične inštitucije tudi, Evropska unija pa se zaenkrat ne more odločiti, ali bi ga prepovedala ali ne, zato njegovo uporabo podaljšuje v prihodnost.

Slovenski mediji žal niso zaznali dejstva, na katerega sem opozoril… nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]