Hrvatom zaradi rezultatov referenduma ni potrebno biti prav nič nerodno

4. Dec 2013 08:11

zakonska_zveza_ustavaHrvatje so minuli vikend skoraj z dvotretjinsko večino sprejeli odločitev, da v ustavo vpišejo, da je zakon zveza med moškim in žensko.

Zanimivo pri tem je, da je bila odločitev s tolikšno večino sprejeta kljub intenzivni protikampanji večine glavnih hrvaških medijev z davkoplačevalsko financirano nacionalno televizijo na čelu in zgražanjem mnogih hrvaških estradnikov nad “homofobno Hrvaško”.

Mediji se niso niti trudili skrivati svoje pristranskosti, vodilni člani Zveze za družino pa so medijsko najbolj osovraženi Hrvati, ugotavlja Jože Bartolj, ki je kampanjo na Hrvaškem spremljal podrobneje.

Zanimivo, a kolikor toliko objektivnega poročanja niso bili zmožni niti osrednji slovenski mediji, ki so večinoma govorili o pomiku Hrvaške v “temno nazadnjaštvo in Srednji vek”. Nekaj tovrstnih komentarjev pa je prišlo tudi iz evropskih liberalnih struj.

Bartolj meni, da so Hrvati dali vsem, tudi Evropi  jasen signal, da se z nekaterimi stvarmi pač (pri njih) ne gre igrati. In vprašanje družine je pri njih temeljno. Prav zato jim ni potrebno biti nič nerodno, dodaja bloger.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]