Višek ironije – slaba banka bo verjetno najboljša banka v Sloveniji

4. Dec 2013 09:23

dv631038V petek 13 ob 11. uri naj bi bili znani rezultati stresnih testov slovenskih bank. V parlamentu so zato pred dnevi med drugim sprejeli še novelo zakona o javnih financah, s katero bo vlada malce bolj pripravljena počakala petek 13-ega. Država naj bi tako lahko banke dokapitalizirala za maksimalno 4,7 miljarde. Se pa opozicija s tem ne strinja. Marko Pavlišič ob tem piše, da lani ko je šlo za 4 miljarde, ki jih je ravno tako odobrila vlada brez državnega zbora, za SDS in SLS to ni predstavljalo problema, letos pač. Pri čemer letošnja sprememba zakona eksplicitno določa, da se dokapitalizacija izvede le v skladu z lani sprejetim zakonom o sanaciji bank.

V petek 13-ega, naj bi se torej izvedla sanacija po zakonu, ki ga je lani Pozitivna Slovenija želela spraviti na referendum, pa so zamočili s podpisi. A avtorji takratnega zakona, so letos nezadovoljni s tem, da se bo izvajal. Narobe svet ali zgolj še ena epizoda slovenske politike, se sprašuje Pavlišič, sicer poslanec koalicijske DL.

Rezultati bodo torej znani kmalu, Pavlišič pa je prepričan, da bodo padli v enega izmed pripravljenih scenarijev, ki jih najdete v njegovem zapisu, kot tudi mnenje, da bo slaba banka verjetno najboljša banka v Sloveniji. V njej bodo namreč sedeli resnični strokovnjaki, tudi tuji, saj je pozicija direktorja slabe banke nezanimiva za večino, ki se sicer grebe za stolčke.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]