Ima Hrvaška v Sloveniji obveščevalne insiderje?

24. Jul 2015 07:07

eavesdropping1Prisluhi v katerih sta se ujela slovenski član arbitražnega sodišča Jernej Sekolec in agentka Simona Drenik so dodobra razburkali tako slovensko kot hrvaško politično, strokovno in laično javnost.

Na eni strani je seveda nedovoljeno komuniciranje med Sekolcem in Drenikovo, na drugi pa nezakonito prisluškovanje s strani Hrvaške. Toda ali je imela hrvaška obveščevalna služba nemara pomočnike tudi v Sloveniji?

Rafael Zupančič gleda na afero z nekoliko drugega zornega kota. “Če se spominjam prav je bilo v sklenitev arbitražnega sporazuma vloženo ogromno energije pod patronatom Evropske komisije in pod sojem zvezdniških romantičnih trenutkov Pahorja in Kosorjeve. Seveda pa je pri nas bila vsa tedaj politična desnica, ki je imela za dežurnega aktualnega klovna Joška Jorasa, da je uprizarjal občasne obmejne incidente poleg že običajnih ribiških, proti sklenitvi takega sporazuma.

Iz tega izhajajoč sklepam, da ima Hrvaška v naši politični desnici obveščevalnega insiderja, ki je s hrvaškimi obveščevalci poskrbel za nov fiasko slovenske zunanje politike na področju mednarodnih odnosov. Ali celo to ne. Lahko, da so posnetki prišli kar s strani kakšnih ljubiteljskih paraobveščevalcev naše največje opozicijske stranke, kar ne bi bilo nemogoče…” nadaljevanje v zapisu bloga.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]