Ime česa je Harvey?

31. Avg 2017 13:23

Ne mine dan, ko nas slovenski mediji ne bi posiljevali s posledicami hurikana Harveyja. Pri tem večinoma samo prepisujejo od ameriških medijev, zanemarjajo pa druge dogodke po svetu. Tako je nekaj mrtvih v ZDA katastrofa, medtem ko okoli tisoč mrtvih v poplavah v Bangladešu ob istem času ne predstavlja novice.

Ah, da, novica je tudi, kakšne čevlje je prva dama ZDA, Melania Trump imela obute, ko je z Donaldom Trumpom odletela v Teksas, da bi si tam ogledala posledice neurja. Velja podobno, kot sem pred dnevi pisal o kitajskem akcijskem filmu, ki na Kitajskem podira vse rekorde.

Tega filma v Sloveniji seveda ne bomo videli, medtem ko bo do nas priromal vsak še tako slab ameriški film. Če bi človek bil, milo rečeno, malce nerazgledan, bi si mislil, da se vse, kar je vredno spremljati, dogaja v ZDA, medtem ko je drugje v svetu pustinja. Da kakšen neizobražen Američan tako razmišlja, je še sprejemljivo, saj so ZDA pač njegova domovina, da pa je tako tudi marsikje drugje po svetu, tudi v Sloveniji, je sramota.

Razumljivo je tudi, da se veliko poroča o ameriških političnih zapletih, saj so vendarle najveja sila na planetu, toda nepomembnih dogodkov, izpadov njihovih zvezd in rumenega tračanja njihovih medijev, res ni treba prenašati … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

(Foto: Wikipedia)

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]