Ime česa je Melita Forstnerič Hajnšek?

29. Maj 2013 13:29

Na sojenju Francu Kanglerju v primeru Ježovita so bili, kot je znano, predvajani tudi prisluhi v katere pa se je nepričakovano ujela dolgoletna novinarka Večera Melita Forstnerič Hajnšek. Prisluhi so razgalili tesne spone med novinarji in politiko. V konkretnem primeru med Kanglerjem in Forstnerič Hajnškovo.

Dr. Boris Vezjak, ki je lani edini problematiziral podelitev občinske nagrade za novinarske dosežke omenjeni novinarki, piše, da se je novinarka Melita Forstnerič Hajnšek spremenila v objekt vsesplošnega zgražanja in novinarskega distanciranja. Obenem pa postala tudi nočna mora za marsikaterega medijskega delavca.

Sprašuje se kaj se lahko naučimo iz te morebitne žrtve na oltarju ob obvezni molitvi o novinarski higieni, nepristranosti in politični čistosti časopisa, s katerim želijo rehabilitirati svoje ime? V imenu objektivnosti bi se morali resno vprašati tudi, za kakšno ceno? Čemu so že namenjeni rituali žrtvovanja?

V nadaljevanju tako dr. Vezjak, ki že zelo dolgo spremlja nevarna ljubezenska razmerja med politiko in novinarji, skuša odgovoriti na zgoraj zastavljena vprašanja. Objavlja pa tudi faksimile o neprisotnosti političnih pritiskov, na katerm najdemo tudi podpis Melite Forstnerič Hajnšek.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]