Ozko polje delovanja stranke – DeSUS-u uspeva, bo Primcu tudi?

13. Dec 2016 07:07

Aleš Primc nadaljuje z izgradnjo nove politične stranke. Zdaj se že išče ime in pri tem so lahko sodelovali vsi, ki so izpolnili anketo.

Med možnimi imeni stranke so se tako znašla naslednja imena: ‘Koalicija za otroke in družine – KDO’, ‘Gibanje za družine in otroke – GIDO’, ‘Glas za družine in otroke – GLAS’, ‘Za družine in otroke – ZDO’, ‘Smo za otroke in družine – SMO’ in ‘Bodimo za otroke in družine – BODI’.

Jasno je torej, v katero smer bo ta nova stranka šla in koga bo nagovarjala. Se pa ob tem bloger Sašo Ornik Jin sprašuje, ali je modro za politično stranko izbrati ime, ki poudarja ozko polje delovanja? Za družino? DeSUS-u uspeva. Bo tudi Primcu?

Kot med drugim piše Ornik bi sam pričakoval, da bi izbrali kakšno bolj splošno ime. Recimo ‘Domoljublje in pravičnost’ ali kaj podobnega. Če smo pri samih kraticah, se ‘GLAS’ zdi dokaj uporabna.

Bolj kot ime stranke in njena organizacija, bo na volitvah odločal doseg njenega prvega obraza, Aleša Primca. Slovenci pogosto na volitvah izbirajo prve obraze političnih strank, ki jim zato lahko marsikaj prodajo…

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]