Islandci spet trpajo bankirje v zapore! Tudi Alenko Bratušek in Janeza Janšo z bankirji bi morali

11. Okt 2016 07:31

zaporIslandci dokončujejo zgodbo s korumpiranimi bankirji tako, da so jih obsodili na dolge zaporne kazni, kar se v kontinentalni Evropi – tako t.i. razviti, kot v manj naprednih grapah ne zgodi.

Don Marko M poroča, da so sojenja goljufivim islandskim bankirjem sodišča izvedla zelo hitro, saj so bila zaključena v dobrem letu dni, vključno s pritožbami bankirjev, ki so bile zavrnjene. Ne le zavrnjene, po pritožbah so bankirjem kazni celo zvišali!

Pri tem se sprašuje, kdaj se bo kaj podobnega zgodilo pri nas in to ne samo z bankirji, ampak tudi z dvema predsednikoma vlad, ki sta delovala v času največjih bančnih  lukenj. Na koncu dodaja, da je naš polom še večji, saj je Janša ustanovil še DUTB, slabo banko, preko katere državljani odplačujemo nasedle milijardne pufe slovenske RKC in zavožene projekte levo desnih podjetnikov, ki so prejemali bančne kredite zgolj zaradi politične pripadnosti, jih zapravili, državljani pa moramo vračati. Njegovo godljo je potem poglobila še njegova naslednica … koneckoncev, tudi njen naslednik …

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]