Burke in nategi po slovensko

11. Okt 2016 07:06

Zaradi Lekarne Ljubljana in drugih javnih lekarn, ki so manj obdavčene kot zasebne, se mora Slovenija (s svojo nadobudno ministrico za zdravje vred?), zagovarjati v Bruslju. A to ni edini udarec, ki smo ga v minulih dneh doživeli državljani, a so mediji, takšni, kot so – zelo pričakovano o teh fiaskih dokaj sramežljivo poročali. Zaradi nesposobnežev, ki vladajo, bo po naših žepih še večkrat krepko udarilo!

Poleg izbrisanih, ki so- če nam je bilo všeč ali ne – na evropskem sodišču za človekove pravice dosegli pravico do odškodnin, smo izgubili tudi arbitražo zaradi nedobave elektrike iz jedrske elektrarne Hrvaški, na evropskem sodišču pa so, žal, Slovenijo porazili tudi nekdanji devizni varčevalci Ljubljanske banke. Njim bomo morali predvidoma izplačali 385 milijonov evrov, kar je trinajstkrat več kot izbrisanim.

Aprila 2015, ko je Ustavno sodišče razveljavilo sodbo Janši in soobtoženim, je slovenska pravosodna oblast že dobro vedela za škandal s skoraj 1000 izgubljenimi oporokami, a bilo bi, kakopak, neprimerno, če bi zanje izvedeli v trenutku, ko so še potekale razprave o tem, ali imajo političnega zapornika ali politika v zaporu … več (piše: Milena).

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]