J.P.Damijan: Nacija v orgazmičnem sado užitku uprta v Alenkin reality show namesto v Nemčijo

7. Okt 2014 13:23

Sado_MasoŽe zaradi vsega dogajanja okrog kandidature Bratuškove in drugih dogodkov povezanih s tem, je bil včerajšnji nastop pri nas verjetno najbolj gledan politični prenos iz Bruslja vseh časov.

Dr. Jože P. Damijan tako piše, da so bili oči in razum nacije včeraj kot v transu uprte v Alenkin reality show v Evropskem parlamentu. Nacija je bila včeraj poenotena kot že dolgo ne v orgazmičnem sado užitku nad pričakovano polomijo Alenkine predstavitve.

Toda na koncu bo o Alenkini usodi, tako kot v vsakem reality showu, namesto objektivnosti in stroke odločila “kuhinja”. Tokrat pač politična. In ta odločitev marsikomu ne bi utegnila biti všeč. Ne štejejo kompetence in znanje, sicer Alenke – ne v prejšnji in ne tej igri – ne bi bilo, pač pa interesi.

A, kot opozarja Damijan, skrbi predvsem dejstvo, da je Alenkin reality show pozornost nacije v stilu “vsaj iger, če že ni kruha” odvrnil od bistveno večjega problema. Namesto Alenko bi namreč morali gledati v Nemčijo, za katero zadnji podatki kažejo, da negativna rast v drugem četrtletju ni bila naključna in da utegne v tretjem četrtletju tehnično zlesti v ponovno recesijo.

V nadaljevanju zapisa tako povzema poročanje Bloomberga o omenjenem problemu Nemčije in posledično Evrope.

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]