Janez Janša in slovenski znanstveniki so prepozni

17. Okt 2017 13:23

Reakcije slovenskih znanstvenikov v svoji peticiji proti vnovični izvolitvi Boruta Pahorja za predsednika Republike Slovenije in portret Boruta Pahorja, kot ga je prispeval pod naslovom Živi in pusti umreti Janez Janša, so prepozni in samo potrjujejo, kako slabo in neodgovorno se vsi skupaj pripravljajo na predsedniške volitve.

Teden dni pred volitvami je vsakršen “poseg” znamenje groteske in ljudi, ki kar nekaj počno. Ob jasnih anketah, kaj se dejansko na voliščih pričakuje in kakšna bo volja državljanov z volilno pravico, pa še toliko bolj.

Pravzaprav to ni presenetljivo, kajti še nikoli nismo imeli predvolilne kampanje, v kateri bi v najvplivnejših medijih našla osrednje mesto primerjava rezultatov opravljenega dela v preteklih mandatih ter na tej osnovi primerjava programov za naprej. Nadomeščajo jo prazno besedičenje, zloraba državnih institucij za izločanje politične konkurence, votle bombastične afere in subtilno prepričevanje nezadovoljnega, »drugorazrednega« dela volilnega telesa, da se »ne splača iti na volišče«, saj da so »vsi enaki« ter da se ne da »nič spremeniti«… celoten komentar preberite na blogu novinarja Marjana Zlobca.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]