Dvojna prevara: je vse skupaj dogovor med Donaldom Trumpom in Kim Jong Unom?

17. Okt 2017 20:12

Napetosti med Severno Korejo in ZDA so, odkar je na čelo ZDA prišel Trump, privedle do vrelišča. Kim Jong Un je pred dnevi celo zagrozil z začetkom jedrske vojne in ZDA posvaril, da so na dosegu njihovega orožja.

Mednarodna javnost ob tem ponovno s strahom pogleduje k stopnjevanju napetosti med tema dvema državama. Toda, ali ne gre nemara pri vsem skupaj za dogovor med Donaldom Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom?

O tem tokrat piše Emil M. Pintar.

Skoraj pol leta sta ameriški in korejski predsednik strašila cel svet s stopnjevanjem besednega dvoboja, ki je kazal, da se hitro bližamo vojnemu spopadu. Spopadu, v katerem ne bi bila izključena uporaba nuklearnega orožja. 

Oba sta kazala tolikšno mero sovražnosti in neodgovornosti, kot da se ne zavedata, da bi taka, navidezno »lokalna vojna«, skoraj gotovo prestopila meje in se spremenila v globalno katastrofo. Jasno je namreč, da je posledice uporabe jedrskega orožja, tudi, če gre za zgolj »taktično orožje«, težko omejiti. In Severna Koreja je z vseh strani obkrožena z večjimi nuklearnimi silami: Kitajsko, Rusijo, Indijo, ki bi težko mirno prenašale radioaktivno kontaminacijo svojega ozemlja in prebivalstva… kako naj bi prišlo do dogovarjanja piše v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]