Janez Janša v zapor, SDS pa na smetišče zgodovine?

28. Apr 2014 20:16

zaporLjubljansko višje sodišče je danes potrdilo sodbo, ki je predsednika SDS-a Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča obsodila na denarno in zaporno kazen. Vsi trije bodo morali v naslednjih treh mesecih plačati po 37.000 evrov denarne kazni, Krkovič in Črnkovič morata odsedeti 22 mesecev zaporne kazni, Janša pa 24 mesecev.

Kljub pravnomočnosti sodbe pa še niso izčrpana vsa pravna sredstva, saj se lahko Janša pritoži na vrhovno, nato ustavno in na koncu tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice. A vse to ne zadrži njene izvršitve, zato se bo z izrednimi pravnimi sredstvi skoraj zagotovo branil iz zapora.

Medtem ko mnogi opozarjajo na nizko zaupanje ljudstva v slovensko sodstvo in svarijo pred blamažo, ki bi se Sloveniji lahko zgodila, če bi bil Janša oproščen na Evopskem sodišču za človekove pravice, pa drugi že slavijo njegovo dokončno politično smrt.

Med slednje sodi velik nasprotnik politike SDS in Janše Don Marko M, ki meni, da je Janševa politična kariera zaključena, zanj sicer 24 let prepozno, a bolje pozno, kot nikoli, še dodaja. Hkrati današnji dan označi kot še en praznični dan za Slovenijo, ki mu manjka le še dodatek, ki narekuje odvzem tako skorumpirano pridobljenega premoženja Janši in sestričnam.

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo o vašem stališču do pravnomočne obsodbe Janše v aferi Patria)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]