Janezova internetna armada

11. Mar 2017 08:08

Bivši član SDS-a Andrej Čuš, ki v zadnjem obdobju bije pravo medijsko vojno s stranko SDS in njenim predsednikom Janezom Janšo, je nedavno potrdil to, kar se je že nekaj časa šušljalo. Torej, da SDS dejansko plačuje ljudi, ki redno pišejo komentarje v strankino korist na vseh večjih slovenskih internetnih portalih.

Kot je med drugim izjavil Čuš: se to okrepi za časa volilne kampanje, ko se izkoristi mlade člane in se jih plača prek študentskih napotnic, da pišejo komentarje. Tudi sam sem sodeloval v takem projektu leta 2011, ko je 20 mladih 24 ur na dan v izmenah pisalo na vseh teh glavnih portalih. Ne vem pa, kako so prikazali plačilo stroškov zanje. Tudi na facebooku se vidi, da so zelo agresivni. Tem mladim so obljubljali službe v primeru zmage in oblikovanja vlade s strani SDS. Čeprav se je res oblikovala, od njih službe ni dobil nihče, ti mladi so se počutili prevarane. Raje so kadrovali otroke iz svoje elite, ki sploh nikoli nič niso naredili za stranko.

Na kratko zadevo pokomentira tudi Sašo Ornik, ki zapiše, da so v resnici to nekateri že dolgo sumili. Cilj takšnega delovanja pa je, da se ustvarja vtis, da je zagovornikov določene politike več, kot jih v resnici je. Po drugi strani pa lahko takšni komentatorji delujejo tudi zastraševalno, ko nasprotnikom poskušajo dati vedeti, kako veliko ljudi jim nasprotuje, se jim posmehuje, ali jih celo sovraži.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]