“Janša ne bo nikoli več zmagal na volitvah, to je dejstvo”

29. Sep 2016 07:07

Po zatišju, ko nekaj časa ni bilo slišati nič kaj konkretnega, verjetno so k temu pripomogle tudi počitnice, se je pod soj političnih žarometov zopet vrnil Janez Janša, ki je s svojo SDS interpeliral kar celotno vlado. Tej resnici na ljubo res ne gre vse tako, kot je bilo rečeno pred dvema letoma. Janša je ob tem med drugim poudaril, da nebi bilo nobeno presenečenje, če bi bile naslednje leto predčasne volitve. Napovedovanje teh so sicer že Janševa stalnica, kadar seveda ni bil na oblasti sam.

Toda ali si lahko Janša, kljub temu, da javnomnenjske raziskave SDS-u trenutno pripisujejo prvo mesto, zmaga na naslednjih volitvah? Avtor bloga Opozicija norcem meni da nikoli več. Med drugim zapiše:

…Janša in njegova SDS ne moreta Slovenijo voditi v prihodnost, zato, ker se kar naprej ozirata samo v preteklost. Janša ne bo nikoli več zmagal na volitvah, to je dejstvo! Do sedaj, v celotni zgodovini samostojne Slovenije, je le ena desničarska vlada zaključila celoten mandat (1. Janševa vlada), vse ostale so klavrno propadle: Demos, Bajukova vlada in 2. Janševa vlada. Zakaj? Zato, ker se niso ukvarjali z aktualnimi problemi, vendar samo z zgodovino, z rehabilitacijo domobrancev, opravičevanje kolaboracije, lustracijo, demoniziranjem NOB, postavljanje ali rušenje spomenikov…

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]