Janša priznal madžarske investicije v kampanjo (video) in kako je nekdo pozabil preveriti dejstva

30. Maj 2018 06:07

Po razkritjih tednika Mladina in danes recimo tudi Večera je vse bolj jasno, da se v Sloveniji dogaja kolosalna volilna prevara – če uporabim utečeni žargon tistih, o katerih govorim.

Namigi, da se Janševi mediji, z njihovo pomočjo pa tudi kampanja SDS, financirajo s pomočjo madžarskega kapitala s tamkajšnjo oblastjo povezanih podjetij in po vsem sodeč zaradi prijateljskih povezav med Janezom Janšo in Viktorjem Orbanom, je vedno več. Izjemno rutinska in dodelana kampanja, v marsičem tako rekoč zgledna in takšna, da morda prekaša skorajda vse, kar smo spremljali od osamosvojitve naprej, seveda govorim le z vidika učinkovitosti in obsega, pa ima veliko lepotno napako. Kot so danes, ne sicer prvi, zapisali v Večeru, izigrava prepoved financiranja političnih strank iz tujine:

Zakon o političnih strankah prepoveduje finančno pomoč iz tujine. Računsko sodišče ob tem pojasnjuje, da se dokapitalizacije podjetij, v katerih ima politična stranka lastniški delež, sicer po zakonu o političnih strankah ne šteje za financiranje strank. Toda pozor! “Če pa bi to podjetje stranki bodisi dalo donacijo bodisi izvedlo brezplačno storitev ali odobrilo tako imenovani izredni popust ali kako drugače dalo prispevek, pa bi se takšna ravnanja štela za financiranje političnih strank,” nam odgovarjajo z računskega sodišča. In prav to se je začelo dogajati v zadnjem času, saj so se, kot je opozorila minuli teden Mladina, začeli na Facebooku in Instagramu pojavljati predvolilni oglasi stranke SDS, ki jih plačujeta Nova24 in Demokracija, kar pomeni, da se madžarski denar že neposredno troši za predvolilno kampanjo SDS.

…nadaljevanje na blogu dr. Borisa Vezjaka

 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]