Janšev odhod v zapor: Tako niso mahali niti Titu!

23. Jun 2014 09:34

v-zaporuVerjetno ni mnogo držav sveta (vsaj demokratičnih ne), kjer tri tedne pred volitvami zaprejo opozicijskega voditelja, kar je posledično osrednja tema predvolilne kampanje.

Da bo imelo dogajanje okrog izvršitve zaporne kazni Janeza Janše neposreden vpliv na volilni rezultat (lahko tako njemu v škodo, kot v prid), je očitno vsakemu laiku, le predsedniku vrhovnega sodišča Masleši, ki bi izvršitev lahko zadržal do končne odločitve, očitno ne. Mnogi namigujejo, da je to zaradi Masleševe domnevne naklonjenosti levi politični opciji

In kaj se je pravzaprav dogajalo v petek pred Dobom?

“Spektakel, kot ga v Sloveniji še nismo doživeli, zgodovinski dogodek za anale in bo odmeval še mnoga leta, ne glede na končen izid,” ga komentira blogerka Pohajalka.

V zapisu razvije nekaj misli ob tem s čustvi nabitem dogajanju, med drugim pa potegne črto: “Pa vendar, brez naslajanja ob spremljanju Janše v zapor, gre za kaznovanje koruptivnega dejanja, v trenutku, ko se je korupcija zgodila, je imel Janša veliko politično moč v primerjavi z letom 1988, ko je šlo za vojaške zadeve.”

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali bi Vrhovno sodišče moralo do sprejetja odločitve moralo zadržati Janševo napotite v zapor)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]