Spremembe volilnega sistema obsojene na propad

6. Mar 2014 08:25

parlamentPred časom je Zveza društev upokojencev  predstavila predlog volilnega sistema, narejenega predvsem po nemškem modelu, ki pa naj bi bil, tako meni Uroš Blatnik, vnaprej obsojen na neuspeh. Prepričan je da zato, ker sploh ni prišel iz pravega konca in ni ne po volji Janše, ne po volji Lukšiča, ki ju po njegovem prepričanju navdaja tiho upanje na veliko koalicijo in novi totalitarizem v II. republiki.

K temu pikro dodaja, da smo pač prebutasti, da bi doumeli, da bistvo parlamentarne demokracije ni v tem, da so oblastniki v službi državljanov, ampak: “mi smo tukaj zato, da nas porabijo, kadar nas rabijo, sicer pa naj držimo gobec in bodimo brez kakršnihkoli življenjskih potreb.”

Opisani predlogi ZDUS po njegovem pomenijo prav to, približanje države njeni izvorni funkciji, česar pa je sedanjo politično nomenklaturo na smrt strah. Zatorej, kot zaključuje, ne spremenimo ničesar, da ja ne bodo volivci dobili občutka, da imajo odločilen vpliv na to, koga bodo izvolili za svojega pastirja.

mi smo tukaj zato, da nas porabijo, kadar nas rabijo, sicer pa naj držimo gobec in bodimo brez kakršnihkoli življenjskih potreb.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]