Javno pismo predsednici Vlade RS za preprečitev gradnje plinskih terminalov

22. Jul 2013 09:05

Novica o gradnji plinskih terminalov je razburila marsikaterega prebivalca na sončni strani Alp. Marko Pavliha se je odločil, da bo to problematiko naslovil kar na Alenko Bratušek, predsednico Vlade Republike Slovenije, ter ji napisal javno pismo za preprečitev gradnje italijanskih plinskih terminalov v Tržaškem zalivu.

Že približno sedem let je javnost v obeh državah vse bolj upravičeno zaskrbljena zaradi italijanskih načrtov gradnje plinskega terminala v Žavljah s povezovalnim plinovodom do plinskega omrežja v Gradežu in morskega terminala, ki vključuje morski plinovod.

Vlada in Državni zbor Republike Slovenije sta večkrat ugovarjala zaradi potencialnih čezmejnih vplivov teh projektov v naši neposredni bližini, ki izvirajo iz ogrožene prometno-pomorske varnosti, nevarnosti za okolje, varnostnega tveganja zaradi morebitnega gorenja parnega oblaka in toplotnega sevanja, škodljivih vplivov na biološko raznovrstnost, negativnih ekonomsko-socialnih učinkov zaradi upada turizma in bistvenega zmanjšanja ribolovnega območja, dodaja bloger v pismu.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]