Je bil Skripal zastrupljen z živčnim strupom katerega Rusija ni nikoli proizvajala?

15. Apr 2018 06:33

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je preiskava vzorca s strani neodvisnega laboratorija v Švici pokazala, da Sergej Skripal in njegova hčerka nista bila zastrupljena z novičokom (velja za smrtonosni strup, pri katerem je pomoč praktično nemogoča) temveč z živčnim strupom BZ (velja za nesmrtonosen strup, ki za dlje časa onesposobi žrtev), ki ga Rusija ni nikoli proizvajala in je v domeni ZDA in Velike Britanije.

Pri tem je zanimiv tudi podatek, da sta obe žrtvi napad preživeli.

Poroča bloger Don Marko M:

Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW) je – priredila rezultate preiskave zastrupitve Sergeja Skripala in njegove hčere v Veliki Britaniji.

Ravno na te rezultate pa se je sklicevala britanska premierka Mayeva, ki je z ameriško administracijo pozivala svet na sankcijsko solidarnost proti Rusiji z izgoni diplomatov.

OPCW je namreč za preiskavo primera “Skripalo” najelo britanski vojaški laboratorij, a potem, ko so v tem laboratoriju zaključili s preučevanjem domnevnega, po mnenju premierke Mayeve sicer brezdvomnega, živčnega strupa novičok, s katerim sta bila zastrupljena bivši ruski dvojni agent Sergej Skripal in njegova hčerka, je vodja laboratorija podal javno izjavo, da v laboratoriju niso uspeli ugotoviti kje je bil narejen, ob čemer je dodal da to niti ni njihova naloga…..potrdili niso niti ali so dejansko raziskovali sporni novičok.

zaradi vseh nejasnosti, čeprav je Mayeva skozi trdila da ona ve da gre za novičok iz Rusije, je potem OPCW za preiskavo primera “Skripalo” najela FOCP iz Švice… več v nadaljevanju zapisa

foto: Andrew Matthews

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]