Je čas, da Janez Janša in člani ožjega vodstva zapustijo stranko SDS?

14. Jul 2014 08:11

shod_majniska_dekleracija_2014_2Znani so rezultati predčasnih volitev na katerih je prepričljivo zmago dosegla nova Stranka Mira Cerarja, drugo mesto je osvojila stranka SDS, ki pa je v primerjavi s prejšnjimi volitvami izgubila več kot 100 tisoč glasov. In to kljub temu, da je bilo pričakovati, da bo obsodba Janeza Janše mobilizirala njegove privržence.

Bloger Oktavijan je prepričan, da so bile volitve za SDS zavožene z volilno kampanjo pri kateri potencialni bazen SDS volivcev pač ni mogel sprejeti radikalnosti in totalnosti zahtev ter izjav Janeza Janše in vodstva SDS, ki so se odločili za totalno radikalizacijo in revanšizem.

Dodaja, da se je “spontana” reakcija baze vulgarizirala do abotnosti, organizirali so “straže”, vpili in eksercirali pred sodiščem, pljuvali in grozili in vsakemu, ki je rekel karkoli o Janši, zabrusili, da je “udbaš” in “komi” in “kućanov oproda” in kar je še tega iz omejenega besednjaka gorenakov in černačev.

Poleg tega je bila “revanša”, ki so jo iskali, usmerjena v popolnoma napačne tarče, ki praktično nikogar več ne zanimajo. Osti napadov so bile usmerjene v “udbo”, “partijo”, “jna” in celo v “knoj”, torej ne le v čas osamosvojitve, ampak celo v čase povojnih pobojev. Za logično tarčo – zavoženo gospodarstvo in izčrpavanje skupnega za bogatenje zasebnega pa se sploh niso zmenili. Več v analizi, ki jo je opravil bloger.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]