Je napočil čas za rdečo luč Sloveniji?

10. Apr 2013 13:23

Slovenska državna blagajna je doživela nov hud udarec. Država, ki namreč od ponujenih 100 milijonov enoletnih menic uspe prodati le za nekaj več kot 56 milijonov evrov papirjev, četudi je povprečna obrestna mera prodanih papirjev ogromnih 2,99%, se na trgih praktično ne more zadolževati.

Kot piše Matjaž Steinbacher je v tem oziru obisk premierke Alenke Bratušek pri Joseju Manuelu Barrosu več kot potreben, pa tudi finančnega ministra Uroša Čuferja pri komisarju za finance Olliju Rehnu. Dodaja še, da seveda obstaja tudi verjetnost, da je neuspeh pri prodaji menice posledica slabše likvidnosti velikih državnih podjetij, ki so se v preteklosti kar pogosto znašli na strani kupcev zakladnih menic.

Na koncu Steinbacher pokomentira še nerodno izjavo finančnega ministra Čuferja, ko je dejal, da voda še ne gori. Morda nerodnost kaže na paničnost novega ministra, katerega izjava se zdi kot odgovor na smrt prestrašenega moža, ki s tresočimi se ustnicami in drhtavimi rokami izusti, da pa je z njim vse v najlepšem redu. (foto: Wikipedia)

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]