Je strah pred begunci res fašističen?

26. Feb 2016 07:07

strah_slovenijaSlovenija je globoko razklana, tako sicer,  kot posebej ob aktualni migrantski krizi. Smo res razdeljeni na humanitarce in fašiste ali obstaja pot do ravnotežja? S tem vprašanjem se v svojem zadnjem zapisu ukvarja Neurovirtu.

Nedavni dogodki v Šenčurju in Kranju so razburkali javno razpravo in dodatno poglobili prepad med različnimi pogledi na odpiranje ali zapiranje Slovenije za begunce. Po njegovem mnenju je potrebno v kontekstu migrantske krize upoštevati tudi strah pred razkrojem načina življenja, kakršnega poznamo.

Bloger namreč v ospredje postavlja slovenski način življenja in slovensko identiteto. Ugotavlja pa tudi, da žal nimamo vlade, ki bi znala v tej situaciji ustrezno odreagirati. Imamo vlado, ki je katastrofalno nesposobna komunicirati. Ne le z mano, temveč z vsemi ključnimi dejavniki od županov do medijev. In imamo vlado, ki je operativno povsem nesposobna in ki ne vzbuja nikakršnega zaupanja, da bi znala res učinkovito organizirati vse korake za reševanje aktualne krize, dodaja bloger.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]